Jump to content

Saborski klubovi podržali zajam za potrebe pravosuđa


Mrljavac

ZAGREB, 1. srpnja 2010.(Hina) - Saborski su klubovi danas poslijepodne pozdravili prijedlog ratifikacije ugovora o zajmu od Međunarodne banke za obnovu i razvoj za potrebe pravosuđa, no dio oporbe tvrdi da vlada neracionalno koristi prostor u vlasništvu države, odnosno da ministarstva i agencije koriste unajmljene prostore, dok državne nekretnine "zjape prazne".[PRBREAK][/PRBREAK]"Državna administracija troši ogromna sredstva poreznih obveznika za najam, za koji vladina ministarstva, agencije i slične ustanove godišnje daju 19 milijuna kuna", ustvrdila je Ingrid Antičević-Marinović (SDP).

Kao primjer je navela preseljenje Ministarstva pravosuđa iz državne zgrade u Austrijskoj ulici u HRT-ovu zgradu u Dežmanovu prolazu, za koju, tvrdi, Ministarstvo mjesečno plaća najam od 335 tisuća kuna.

"Vlada promovira štednju na vodi i kavi, a ovdje daje milijune. Najmom tih kvadrata pokazujemo ludilo na kvadrat", rekla je SDP-ova zastupnica.

Prijedlog ratifikacije zajma od 26 milijuna kuna, kojim će se sufinancirati projekt izgradnje i adaptacije prostora, unaprjeđenje informatičkog sustava i edukacija u pravosudnim institucijama, pozdravio je i Josip Salapić (HDZ).

Podsjetio je da su DORH-u i USKOK-u novim Zakonom o kaznenom postupku proširene ovlasti u provođenju istraga, zbog čega im je, rekao je, nužan novi prostor, u što će se utrošiti dio zajma.

Klubovi su podržali i prijedlog izmjena Zakona o pružanju usluga u turizmu, na temelju kojih će se kažnjavati i samo oglašavanje ilegalnih iznajmljivača i pružatelja drugih turističkih usluga, kao i prijedlog izmjena Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, kojima je predviđeno osnivanje registra prijevoznika, jedinstvene nacionalne evidencije u elektroničkom obliku.

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija