Jump to content

Sanader smatra da Vlada postuje zakon


Ane
 Dijeli

Sadašnja hrvatska Vlada radi ono što je dužna činiti, a to je da poštuje odluke Ustavnog suda i zakone koje je donio Hrvatski sabor, izjavio je u utorak u Zagrebu premijer Ivo Sanader, odgovarajući na novinarsko pitanje o sporazumu o povratu imovine Nijemcima izbjeglima u Austriju nakon II. svjetskog rata.[PRBREAK][/PRBREAK]"Mislim da moja Vlada čini samo ono što treba učiniti, a to je da poštuje odluke Ustavnog suda i zakone koje je donio Hrvatski sabor", rekao je Sanader novinarima koji su tražili da komentira obraćanje javnosti predsjednika Republike Stjepana Mesića.

 

Predsjednik RH Stjepan Mesić obratio se javnosti u ponedjeljak navečer, iskazao protivljenje tom sporazumu, ocijenio ga opasnim presedanom i naglasio da bi njegova provedba mogla ugroziti funkcioniranje države.

 

Sanader je rekao da je Hrvatska država vladavine prava i da se zakoni moraju poštovati i ponovio je da je taj zakon donesen za vrijeme mandata prošle Vlade.

 

"Poznato je da je Ustavni sud donio odluku kojom se i strani državljani moraju obeštetiti za otuđenu imovinu. Mi tu odluku poštujemo jer je prethodna Vlada Ivice Račana, današnjeg čelnika najjače oporbene stranke, donijela zakon koji je u praksi kazao kako treba poštovati odluku Ustavnog suda, a to znači da treba potpisati bilateralne sporazume sa državama. Nakon toga je njegova ministrica pravosuđa napravila popis zemalja s kojima treba napraviti taj bilateralni sporazum, i isto tako je formirano povjerenstvo za pregovore koje je održalo dva kruga pregovora s Austrijom", rekao je Sanader.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija