Jump to content

Saudijski sud osudio na smrt optuženog za terorizam


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB/RIJAD, 8. srpnja 2009. (Hina) - Saudijski sud je na smrt osudio jednog od 330 optuženih za zločine za ugrožavanje sigurnosti, rekao je dužnosnik saudijskog ministarstva pravosuđa u srijedu.[PRBREAK][/PRBREAK]Dužnosnik nije želio navesti ime osuđenika ili pojedinosti o zločinu, izvješćuje agencija Reuters. Ostalim optuženicima izrečenu su zatvorske kazne, zabrane putovanja i kućni pritvori.

 

Sud je u srijedu priopćio da je izrekao presude protiv militanata upletenih u, kako je navedeno, "terorizam" i narušavanje "državne sigurnosti". To su prve presude o kojima je izviješćeno od kada su 2003. militanti povezani s Al-Kaidom pokrenuli kampanju destabilizacije saudijske monarhije, napominje Reuters.

 

Agencija Associated Press navodi da su sudski postupci protiv osumnjičenih za te zločine počeli prošle godine, a do objave presuda u srijedu nije bilo jasno ni jesu li suđenja počela. Osuđenici imaju pravo uložiti priziv na presude. Po prošlogodišnjim navodima ministra unutarnjih poslova princa Najefa, 991 osumnjičeni militant optužen je za sudjelovanje u terorističkim napadima u proteklih pet godina.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija