Jump to content
Sign in to follow this  

Savjetovanje Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu


Zex

Savjetovanje, na kojem se očekuje oko 400 sudionika, održat će se od 3. do 6. prosinca, a za ovogodišnje, XVI. po redu, najavljena je tema 'Novi hrvatski Kazneni zakonik: stare dileme, novi sporovi i potpora javnosti'.[PRBREAK][/PRBREAK]Ustavni sud je, međutim, 27. studenoga ukinuo izmjene KZ-a zbog formalne neustavnosti, odnosno jer nije donesen dovoljnom natpolovičnom većinom glasova saborskih zastupnika.

 

Predsjednik Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu, Davor Krapac, smatra da tradicionalno savjetovanje pravnika u Opatiji nije ostalo bez glavne teme nakon što je Ustavni sud ukinuo izmjene Kaznenog zakona

 

Davor Krapac smatra da je sadržaj izmjena KZ-a, iako su one ukinute, i dalje aktualan jer su neke izmjene nužne, pa će se Sabor u novom sazivu, smatra Krapac, morati suočiti s izmjenom KZ-a.

 

'U ukinute izmjene koje su se pripremale tri godine uz sudjelovanje pravnih stručnjaka, teoretičara i praktičara, uložen je veliki napor.

 

Prijedlozi tih izmjena ne obvezuju novu većinu u Saboru, ali ih se neće moći ni zanemariti, odnosno mogu ih, ako ne u cijelosti, djelomice preuzeti', izjavio je Krapac.

 

'Stoga se ni o mišljenje struke o tim nesuđenim izmjenama, koje ni do sada nije bilo jednoznačno, budući zakonodavac ne bi trebao sasvim oglušiti', zaključio je Krapac.

 

Na tradicionalnom opatijskom savjetovanju okupit će se suci, državni odvjetnici, profesori, odvjetnici i drugi kaznenopravni stručnjaci.

 

Hina

Sign in to follow this  


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...