Jump to content

Severina izgubila parnicu protiv portala Index.hr


Zex

Trgovački sud danas je odbio kao neosnovanu tužbu pjevačice Severine Vučković protiv internet portala Index, utvrdivši da snimka Severininog spolnog odnosa s bivšim partnerom nije autorsko djelo kao što je ona tvrdila.[PRBREAK][/PRBREAK]Severina je tužila Index jer je, nakon pojavljivanja sporne snimke na internetu, objavio vijest pod naslovom "Ljudi, imamo pornić sa Severinom", a članak je opremio s pet fotografija, odnosno screenshotova iz tog filma.

 

U obrazloženju presude sudac Krešimir Puškarić rekao je da u Severininom videu nema niti jednog elementa autorskog djela. Da bi se određena snimka smatrala autorskim djelom trebala bi imati scenarij, dijalog i ostala obilježja originalnosti, što prema mišljenju Suda nije slučaj u Severininom filmu.

 

Ona je u tužbi zbog navodnih povreda autorskih prava od Indexa potraživala 75 tisuća kuna sa zateznim kamatama, parnične troškove i da tuženi internet portal u svim dnevnim novinama o svom trošku objavi presudu bez ikakvih komentara.

 

Nakon izricanja presude glavni urednik Indexa Matija Babić kazao je da je zadovoljan "jedinim mogućim" ishodom slučaja. Severini, koja se nije pojavila na današnjem ročištu, pritom je poželio puno sreće i novca kojega bi, kako je rekao, trebala zaraditi pjevanjem, a ne sudskim tužbama.

 

Severinin odvjetnik Maro Mihočević najavio je žalbu na presudu kojom je Severina dužna podmiriti i troškove odvjetniku tuženog portala Milivoju Žugiću. On je izjavio da su ti troškovi oko 9.000 kuna.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija