Jump to content

Šimonović: i u pravosuđu je registriran napredak


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 14. listopada 2009. (Hina) - U najnovijem europskom izvješću o hrvatskom napretku istaknuto je kako na području pravosuđa treba nastaviti i pojačati reformske napore, ali je ipak prepoznat "određen napredak", rekao je u srijedu hrvatski ministar pravosuđa.[PRBREAK][/PRBREAK]"Iako u tom izvješću ima stvari koje nije ugodno čuti, u sadržaju nema ničega što mi ne kanimo i sami", rekao je ministar Ivan Šimović govoreći za dnevnik Hrvatske radio-televizije iz Londona.

 

Po njegovim riječima, ocjena Europske komisije o napretku Hrvatske o približavanju EU-u za 2009. kad je u pitanju poglavlje o pravosuđu, mogla bi se numerički opisati kao "minus tri".

 

No Hrvatska ima u pripremi paket zakona o neovisnosti pravosuđa pa se može očekivati da će ta ocjena do kraja godine narasti i na minus četiri, rekao je ministar.

 

Sporna je za Europsku komisiju i suradnja s Haagom, odnosno pronalaženje tzv. topničkih dnevnika, a Šimonović kaže da je nužno "nastaviti administrativnu istragu" u vezi s tim dnevnicima.

 

"To se treba i mora riješiti, i riješit će se", završno je istaknuo Šimonović govoreći o suradnji s Haagom.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija