Jump to content

Šimonović: stanje u pravosuđu nije idealno, ali ne priječi pregovore


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 27. travnja 2009. (Hina) - Hrvatski ministar pravosuđa Ivan Šimonović u ponedjeljak je u Zagrebu izjavio da stanje u hrvatskom pravosuđu naravno nije idealno, ali da je dovoljno dobro da ne priječi pristupne pregovore.[PRBREAK][/PRBREAK]"Mjerodavno je da je Europska komisija ocijenila da je Hrvatska spremna za otvaranje poglavlja 23. Glavni razlozi zašto to nije učinjeno su ocjene nekih članica Europske unije da Hrvatska ne surađuje u potpunosti za Haaškim sudom" izjavio je Šimonović nakon otvaranja Međunarodne konferencije o antidiskriminacijskom zakonodavstvu i praksi.

 

Šimonović je komentirao izvješća nekih medija prema kojima u Zagreb samo što nije stiglo najnovije upozorenje Unije da Hrvatska mora dati konkretne rezultate u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, te bez odgode riješiti pitanje pristupa Haaškog suda dokumentima.

 

S tim u svezi Šimonović je najavio da će Hrvatska već ovoga tjedna raspravnom vijeću haaškog suda i glavnom tužitelju Sergeu Brammertzu poslati očitovanje o traženim dokumentima.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija