Jump to content

Šimonović u Londonu na razgovorima o pravosuđu i poglavlju 23.


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 12. listopada 2009. (Hina) - Ministar pravosuđa Ivan Šimonović boravi od ponedjeljka do srijede u radnom posjetu u Londonu gdje će s visokim britanskim dužnosnicima razgovarati o bilateralnoj suradnji u području pravosuđa te o stanju pregovora u poglavlju 23., priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa.[PRBREAK][/PRBREAK]Kako je najavljeno, Šimonović će se sastati s ministrom za europska pitanja Chrisom Bryantom te lordom kancelarom i državnim tajnikom za pravosuđe Jackom Strawom.

 

Teme razgovora bit će bilateralna suradnja između Hrvatske i Velike Britanije na području pravosuđa i stanje pregovora u Poglavlju 23 (Pravosuđe i temeljna prava ), važnom za pristupanje Hrvatske EU-u.

 

Hrvatska suradnja s haaškim sudom jedan je od uvjeta za poglavlje Pravosuđe i temeljna prava u pregovorima Hrvatske i EU i dio europskih zemalja ga blokira, među ostalim, i zbog dokumenata koje haaško tužiteljstvo potražuje od Hrvatske.

 

Minstar Šimonović će se tijekom boravka u Londonu susresti i s visokim dužnosnicima britanskog ministarstva pravosuđa zaduženima za zatvorski sustav i sustav probacije, navodi se u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

 

 

 

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija