Jump to content

Škare-Ožbolt: Očekivala sam uhićenje kapetana Dragana


Ane
 Dijeli

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt kazala je za Index kako je očekivala ovakav ishod događaja i privođenje Dragana Vasiljkovića poznatog kao kapetan Dragan, te da pozdravlja ovu odluku australskih vlasti.[PRBREAK][/PRBREAK]"Procedura u Republici Hrvatskoj na Županijskom sudu je pred završetkom. Još se čeka pravomoćnost odluka Županijskog suda budući da je žalbeni rok u tijeku" - kazala nam je u telefonskom razgovoru Vesna Škare-Ožbolt.

 

"Očekujem da će to biti gotovo idući tjedan, te ćemo istog trenutka uputiti formalni zahtjev za izručenjem australskom Ministarstvu pravosuđa, iako je rok za podnošenje zahtjeva 60 dana" - rekla je ministrica pravosuđa.

 

Kako Hrvatska u svom zakonu nema smrtne kazne, australsko ministarstvo pravosuđa dobit će pismeno očitovanje o tome, te neće imati razloga odbiti izručenje Dragana Vasiljkovića Hrvatskoj.

 

Naime, australski Državni odvjetnik Phillip Ruddock kazao je kako neće izručiti Dragana Vasiljkovića, osumnjičenog za ratne zločine, ako bi u Hrvatskoj mogao dobiti smrtnu kaznu.

 

(Index.hr)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija