Jump to content

Škare-Ožbolt: Sudovi sve više ovise o kvalitetnim vještacima


Ane
 Dijeli

Više no ikada ranije hrvatski sudovi ovise o stručnim i kvalitetnim vještacima, ustvrdila je ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, otvarajući stručno savjetovanje Hrvatskog društva sudskih vještaka posvećeno procjeni nekretnina.[PRBREAK][/PRBREAK]Kvalitetni vještački nalazi od presudne su važnosti za pravično suđenje i ostvarivanje prava na suđenje u razumnom roku, kazala je ministrica. Istaknula je da je vještačenje nekretnina jedno od bitnijih pitanja, posebno u vrijeme sve većeg otvaranja hrvatskog tržišta stranim ulagačima.

 

Stručno savjetovanje o procjeni nekretnina organizirala je sekcija sudskih vještaka građevinske, arhitektonske i građevinske struke, a govorit će se o procjenama zemljišta, objekata, infrastrukture te vrijednosti nekretnina.

 

Predsjednik Hrvatskog društva sudskih vještaka Alojz Seleši podsjetio je da Društvo osnovano 1980. s ciljem okupljanja vještaka svih profesija i struka, te da danas ima 1250 članova i pokriva sve županijske te većinu općinskih i trgovačkih sudova. Kazao je da su glavne aktivnosti Društva usmjerene su na sudjelovanje u donošenju propisa koji uređuju položaj sudskih vještaka i stručno članova.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija