Jump to content

Skida li se oznaka tajnosti?


Ane
 Dijeli

Premijer Ivo Sanader predložio je predsjedniku Stjepanu Mesiću da se od Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju zatraži skidanje oznake tajnosti s njegova svjedočenja, tako da to svjedočenje bude i službeno dostupno hrvatskoj javnosti, što je predsjednik Mesić prihvatio[PRBREAK][/PRBREAK].

 

Premijer Sanader to je predsjedniku Mesiću predložio na sastanku u Banskim dvorima, koji je održan u sklopu njihovih redovitih susreta i konzultacija, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću. Na sastanku je predsjednik Mesić izvijestio premijera o putu u Kazahstan, gdje je nazočio inauguraciji predsjednika Nazarbajeva, te o susretima s predsjednicima drugih država koji su prisustvovali tom događaju.

 

U Haaškom sudu nisu spremni reći kakvo će stajalište zauzeti nakon odluke predsjednika Mesića. „Sud ne daje komentare na specifična svjedočenja koja su se održala na zatvorenoj sjednici. Generalno rečeno samo sud može poništiti svoj nalog da svjedočenje bude održano na zatvorenoj sjednici, to ne može svjedok uraditi sam“, izjavila je u telefonskom razgovoru Aleksandra Milanov, glasnogovornica Haškog suda.

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija