Jump to content

Slavonskobrodski sudac ukoren zbog nerada


Mrljavac

ZAGREB, 13. travnja 2012. (Hina) - Slavonskobrodskog općinskog suca Tihomira Lazarića Državno sudbeno vijeće (DSV) kaznilo je ukorom jer i po nekoliko godina nije izrađivao i otpremao sudske odluke.[PRBREAK][/PRBREAK]DSV je utvrdio da sudac Građanskog odjela Općinskoga suda u Slavonskome Brodu od 2009. do kraja siječnja prošle godine "nije na savjestan, ažuran i efikasan način radio na predmetima", to jest da u 11 predmeta bez opravdanog razloga nije izrađivao i otpremao sudske odluke.

 

Na teret mu se, među ostalim, stavlja da u šest ovršnih predmeta s kraja 90-ih i početka 2000-ih, koja je od predsjednika suda dobio u rad još 2008., nije ništa poduzeo.

 

U jednom je ovršnom predmetu tek nakon dvije godine održao ročište radi određivanja vrijednosti nekretnine, a još četiri godine mu je trebalo da donese rješenje o provođenju vještačenja. Iako je stranka nakon toga podnijela zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku, sudac Lazarić ni sljedećih 16 mjeseci nije učinio ništa. Na kraju je ipak vještaku poslao požurnicu.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija