Jump to content

Slovenci protiv zakona o suzbijanju rada "na crno" - anketa


Mrljavac
 Dijeli

LJUBLJANA, 3. svibnja 2011.(Hina) - Skoro dvije trećine Slovenaca, odnosno 65,7 posto, ne podržava zakon o suzbijanju rada "na crno", pokazala je anketa koju je u utorak objavilo ljubljansko "Delo".[PRBREAK][/PRBREAK]Riječ je o zakonu koji je već prihvaćen u parlamentu, a koji ilegalnim radom na crno tretira i i tzv. besplatnu susjedsku pomoć kao krinku za rad 'u fušu'. O spomenutom će zakonu, na zahtjev oporbe, Slovenci glasovati na referendumu 5. lipnja, kada će se izjasniti i o mirovinskoj reformi.

 

Anketa koju je u utorak objavio vodeći slovenski dnevni list, a provedena je na 500 ispitanika, pokazala je da zakon o zabrani rada na crno izričito podržava samo 21 posto anketiranih. S druge strane, ispitivanje što ga je "Delo" objavilo početkom prošlog tjedna pokazalo je da kontroverznu mirovinsku reformu, s postupnim produžavanjem životne dobi za odlazak u mirovinu sa 62 na 65 godina života za muškarce i žene, podupire 40 posto ispitanika, a 54 posto je protiv nje.

 

Ova i slična ispitivanja pokazuju da bi vlada premijera Boruta Pahora na referendumu 5. lipnja mogla biti "poražena" ako u predstojećih mjesec dana ne uvjeri birače u nužnost reformi. No, premijer Borut Pahor izjavio je prošlog četvrtka da će, bez obzira na rezultat referenduma, nastaviti s reformskom politikom te zanijekao da, u slučaju da birači promjene odbiju, namjerava dati ostavku.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija