Jump to content

Slovenija pooštrava sankcioniranje teških prometnih prekršaja


Mrljavac

LJUBLJANA, 21. prosinca 2010.(Hina) - Novim zakonom o pravilima u cestovnom prometu koji je prihvaćen, a počet će se primjenjivati od 1. lipnja iduće godine, u Sloveniji se drastično povećavaju kazne za teške prekršitelje, a smanjuju globe za "nedužnije" prekršaje koji toliko ne utječu na sigurnost.[PRBREAK][/PRBREAK]Kako su u utorak prenijeli slovenski mediji, teško alkoholiziranim i prebrzim vozačima policija će vozačke dozvole oduzimati na licu mjesta, a isto tako i onima koji budu uhvaćeni da voze u suprotnom (nedopuštenom) smjeru. Novčana kazna za one kojima testiranje pokaže prisutnost više od 1,1 promila alkohola u krvi utrostručuje se sa sadašnjih 400 na 1200 eura, a jednaka kazna primjenjivat će se za vožnju pod utjecajem opojnih supstancija.

 

Isto tako, navode mediji, poširiti će se mogućnosti policije da određuju privremeno zadržavanje vozača u prekršaju ili oduzimanje vozila u slučaju teških prekršaja i nesreća.

 

Oštrije zakonodavstvo na području prometne sigurnosti i ubrzana gradnja autocesta doprinijeli su znatnom smanjenju broja smrtnih žrtava na slovenskim prometnicama zadnjih godina. Tako je 2007. godine u prometnim nesrećama poginulo 273 ljudi, a u dosadašnjem dijelu ove godine bilo je 136 žrtava.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija