Jump to content

Slučaj Koranski most ponovno na Vrhovnom sudu


Zex

ZAGREB, 24. rujna 2008. (Hina) - Vrhovni sud raspravljao je danas o žalbi državnog odvjetništva na oslobađajuću presudu bivšem specijalcu Mihajlu Hrastovu, optuženom za ubojstvo 13 i ranjavanje dvojice pripadnika neprijateljskih postrojba u Karlovcu na Koranskom mostu u rujnu 1991.[PRBREAK][/PRBREAK]Na današnjoj javnoj sjednici iznesene su najvažnije činjenice o predmetu te argumenti tužiteljstva koje traži ukidanje prvostupanjske presude karlovačkog Županijskog suda i ponavljanje suđenja.

 

Pravomoćnu presudu vrhovni suci donijet će iza zatvorenih vrata, a odluka će biti naknadno objavljena na na internetskim stranicama Vrhovnog suda, najavio je glasnogovornik suda Dražen Tripalo.

 

Hrastov je u ponovljenom suđenju lani u ožujku oslobođen optužbe uz obrazloženje da je postupio u nužnoj obrani te da nije dokazano da su se zarobljeni neprijateljski vojnici bezuvjetno predali jer je netko od njih u jednom trenutku viknuo "bježmo", zbog čega, po mišljenju karlovačkog suda, ni po međunarodnom ratnom pravu nisu imali status ratnih zarobljenika.

 

Slučaj Koranski most traje više od 15 godina, a Hrastov je već u tri navrata nepravomoćno oslobođen krivnje. No, presude iz 1993. i 2003. Vrhovni je sud ukinuo i predmet vratio na početak.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija