Jump to content

Srbijanska vlada priprema paket zakona u slučaju krize


Mrljavac

BEOGRAD, 7. svibnja 2010. (Hina) - Srbijanska vlada priprema paket zakona za slučaj krize, koji će omogućiti brzu reakciju u slučaju prelijevanja financijske krize iz Grčke, najavila je u petak srbijanska ministrica financija Diana Dragutinović.[PRBREAK][/PRBREAK]Paket zakona bi, po njenim riječima, bio primijenjen isključivo ako u Srbiji bude proglašena sustavna i financijska kriza.

 

Time će se, kako je navela, Srbija pridružiti velikoj skupini zemalja koje pripremaju krizni paket zakona čija se primjena planira samo ukoliko dođe do krize prelijevanja.

 

Dragutinović je istaknula kako je financijski i bankovni sektor u Srbiji dovoljno likvidan i kapitaliziran te da nema razloga za brigu.

 

Kako prenose beogradski mediji, guverner Narodne banke Srbije (NBS) u ostavci Radovan Jelašić rekao je da građani koji imaju depozite u bankama u Srbiji čiji su vlasnici grčke banke nemaju razloga za uznemirenost jer su te banke likvidne i solventne.

 

Jelašić je istaknuo da je zbog krize u Grčkoj NBS u stalnom kontaktu s Grčkom središnjom bankom i matičnim bankama grčkih banaka u Srbiji, Međunarodnim monetarnim fondom i Svjetskom bankom te da nema nikakve bojazni da bi se ta kriza mogla preliti na financijski sektor u Srbiji.

 

U Srbiji, kako se navodi, posluju četiri grčke banke, a Grčka je jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji s uložene dvije milijarde eura.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija