Jump to content

Srbijanski tužitelj za ratne zločine pohvalio regionalnu suradnju


Mrljavac
 Dijeli

BEOGRAD, 2. listopada 2009. (Hina) - Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je u petak da je suradnja među državnim odvjetništvima zemalja u susjedstvu ključna za uspješno suđenje za ratne zločine te kao dobar primjer naveo suradnju srbijanskoga državnog odvjetništva s hrvatskim pravosuđem.[PRBREAK][/PRBREAK]Navevši kako je u suradnji s Hrvatskom razmijenjeno 20-ak predmeta, Vukčević je upozorio na to da progon ratnih zločina uvelike otežava dvojno državljanstvo kojim se zločinci koriste kako bi se skrivali.

 

Kako su prenijeli beogradski elektronički mediji, tijekom susreta s predstavnicima slovenske odvjetničke udruge, koji su danas posjetili beogradski Posebni sud, Vukčević je istaknuo kako su ratni zločini regionalna tema te da bez institucionalnog odgovora na to ne može biti pomirenja i napretka.

 

Potpredsjednik slovenske odvjetničke udruge Primož Suknič ocijenio je suradnju sa srbijanskim pravosudnim tijelima dobrom.

 

Dodao je kako u Sloveniji nema predmeta koji se odnose na ratne zločine te da se s državnim odvjetništvima surađuje razmjenom podataka i dokaza nužnih za procesuiranje osumnjičenika.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija