Jump to content

Stambeno zbrinjavanje na područjima posebne državne skrbi


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 14. travnja 2011. (Hina) - Vlada RH na današnjoj je sjednici donijela Odluku o davanju suglasnosti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje za prijenos vlasništva i vlasničkih ovlasti na stanovima na područjima posebne državne skrbi na Republiku Hrvatsku i prihvatu darovanja stanova, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.[PRBREAK][/PRBREAK]Sukladno Zakonu o područjima posebne državne skrbi povratak i ostanak te naseljavanje stanovništva na područjima posebne državne skrbi potiče se stambenim zbrinjavanjem, između ostalog, i davanjem u najam stana u državnom vlasništvu.

 

Korisnici koji su ostvarili pravo na stambeno zbrinjavanje, a imaju status hrvatskog branitelja ili člana obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, pripadnici Hrvatskog vijeća obrane te članovi smrtno stradalog pripadnika Hrvatskog vijeća obrane, a nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu drugu useljivu obiteljsku kuću ili stan na područjima država nastalih raspadom SFRJ, mogu ostvariti pravo na darovanje stana na područjima posebne države skrbi.

 

Korisnici koji su ostvarili pravo na stambeno zbrinjavanje u stanu ili kući na područjima posebne državne skrbi, a koji nemaju status hrvatskog branitelja ili pripadnika Hrvatskog vijeća obrane mogu kupiti taj stambeni objekt po povoljnim uvjetima.

 

Ostali korisnici stambenog zbrinjavanja koji ne žele kupiti stambeni objekt, ostaju u najmu i plaćaju zaštićenu najamninu.

 

Ovom Odlukom izjednačeni su svi korisnici stambenog zbrinjavanja na područjima posebne državne skrbi i pod istim uvjetima ostvaruju pravo na kupnju ili darovanje stanova u kojima trenutno borave ili prebivaju, ističe se u priopćenju Vladinog ureda za odnose s javnošću.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija