Jump to content

Suci iz Hrvatske i BiH o suradnji i problemima profesije


Mrljavac
 Dijeli

MOSTAR, 21. travnja 2012. (Hina) - Predstavnici organizacija sudaca iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine razgovarali su u subotu u Mostaru o međusobnoj suradnji, razmjeni iskustava u reformi pravosuđa, te načinu biranja sudaca i problemu javnoga komentiranja nepravomoćnih presuda.[PRBREAK][/PRBREAK]Dopredsjednica Udruge hrvatskih sudaca (UHS) Vesna Katarinčić istaknula je da je neprihvatljivo kritiziranje nepravomoćnih sudskih presuda navodeći da su hrvatske vlasti kaznenim zakonom riješili to pitanje.

 

„Posebno smo razgovarali o problemu komentiranja nepravomoćnih sudskih odluka od strane sredstava javnoga informiranja ", rekla je je dopredsjednica UHS-a Vesna Katarinčić.

 

Dodala je da je u Hrvatskoj kritiziranje nepravomoćnih presuda označeno kao kazneno djelo prisile prema sudskom dužnosniku.

 

Sugovornici su razmijenili iskustva i u reformi pravosuđa s obzirom da Hrvatska sljedeće godine pristupa Europskoj uniji.

 

Predsjednik županijskog, Hercegovačko-neretvanskog suda sa sjedištem u Mostaru Mladen Jurišić ocijenio je da je sustav odabira sudaca u BiH neovisniji nego u Hrvatskoj.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija