Jump to content

Suci Vrhovnog suda podržali Ranka Marijana kao predsjednika


Zex

Opća sjednica Vrhovnog suda je dala pozitivno mišljenje o prijedlogu predsjednika Republike da se za predsjednika najvišeg suda u državi imenuje Ranko Marijan, jedan od najmlađih sudaca Vrhovnog suda.[PRBREAK][/PRBREAK]"Od 42 suca Vrhovnog suda Općoj sjednici je nazočilo njih 35. Pozitivno mišljenje o kandidatu Ranku Marijanu dali su svi prisutni suci", priopćeno je danas iz Vrhovnog suda.

 

Opću sjednicu sačinjavaju svi suci Vrhovnog suda, a Ranko Marijan nije bio prisutan zatvorenom sastanku na kojem se raspravljalo o njegovoj kandidaturi.

 

Vrhovni sud će, kako je priopćeno, svoje mišljenje dostaviti Hrvatskom saboru koji je po Ustavu nadležan za donošenje konačne odluke o predsjedniku Vrhovnog suda.

 

Mišljenje "vrhovnih" sudaca o kandidatu kojeg je predložio predsjednik Republike Stjepan Mesić nije obvezujuće.

 

Marijan je sudac Kaznenog odjela Vrhovnog suda od prošle godine, a u pravosuđu je od kraja 70-ih.

 

Nakon pripravništva, 1982. postaje sudac zagrebačkog Općinskog suda, a 1998. je imenovan sucem Županijskog suda u Zagrebu.

 

U vrijeme koalicijske vlasti kratko je vrijeme obnašao i dužnost zamjenika ministra pravosuđa, no politička mu je karijera završila ostavkom nakon razlaza s bivšim ministrom Stjepanom Ivaniševićem.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija