Jump to content

Suradnja hrvatske i mađarske uprave za zatvorski sustav


Ane

Predstavnici hrvatske i mađarske uprave za zatvorski sustav potpisali su danas u Zagrebu sporazum o suradnji koji bi dosadašnju neformalnu suradnju tih dvaju sustava razmjenom informacija i iskustava trebao podignuti na višu razinu.[PRBREAK][/PRBREAK]Temeljem sporazuma hrvatski i mađarski zatvorski sastavi razmjenjivat će znanstveno-tehničke informacije, provoditi istraživanja i programe vezane uz probleme izvršavanja kazni, sudjelovati u programima koje financira EU i surađivati u pripremi i povećanju osposobljenosti zatvorskih službenika.

 

Suradnja predviđa studijske posjete za pravosudnu policiju i ostale službenike zatvorskih sustava, sudjelovanje na konferencijama i seminarima, te povezivanje ustanova za izobrazbu službenika pravosudne policije.

 

Sporazum o suradnji dvaju sustava sklopljen je na tragu preporuka Vijeća EU-a, na području razvoja i podrške regionalne suradnje i europskih integracija.

 

Pomoćnik hrvatske ministrice pravosuđa i ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Ivan Damjanović rekao je da je to prvi bilateralni sporazum koji regulira suradnju na tom području.

 

Zamjenik ravnatelja Središnje mađarske zatvorske službe Laszlo Biczo kazao je da suradnja pokazuje partnerski odnos i iskazao uvjerenje da će biti od korisiti za oba sustava.

 

Mađarsko izaslanstvo je u trodnevnom posjetu Hrvatskoj, a prije današnjeg završnog sastanka posjetilo je kaznionice u Turopolju i Lepoglavi.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija