Jump to content

Suspendiran predsjednik suda u Gvozdu


Zex
 Dijeli

Državno sudbeno vijeće (DSV) je zbog sumnje da je primao mito pokrenulo stegovni postupak te na tri

mjeseca suspendiralo suca Općinskog suda u Gvozdu Zvonimira Josipovića koji, uprkos tome, i dalje ostaje predsjednik tog suda.[PRBREAK][/PRBREAK]Stegovni postupak protiv Josipovića DSV je, na sjednici zatvorenoj za javnost, pokrenuo zbog sumnje da je djelima za koja ga se tereti zlouporabio položaj ili prekoračio službene ovlasti te nanio štetu ugledu suda ili sudačke dužnosti.

 

Iako tri mjeseca neće moći suditi, Josipović će i dalje ostati predsjednik suda u Gvozdu jer ga s te dužnosti može smijeniti jedino ministrica pravosuđa, a ne i DSV.

 

Od veljače ove godine Josipović je na zahtjev USKOK-a pod sudskom istragom zbog primanja mita. Prema pisanju tiska, Josipovića su prijavile tri osobe koje tvrde da ih je sudac tražio, a od dvije da je i primio mito za usluge vezane uz njihove predmete.

 

Vijeće je danas zbog neurednog obavljanja dužnosti oduzimanjem trećine plaće u naredna tri mjeseca kaznilo sutkinju zagrebačkog Prekršajnog suda Ivanu Barbir i suca Trgovačkog suda u Zadru Josipa Novaka.

 

Zbog nedolaska osumnjičene nije održano ročište u postupku protiv već suspendirane općinske sutkinje iz Novog Marofa Jasminke Trubelje koju

se tereti da je predsjedniku suda anonimnim pismom prijetila podmetnutom bombom. U pokrenutom stegovnom postupku DSV treba utvrditi je li sutkinja time naštetila ugledu suda i sudačkoj dužnosti, što je prema Zakonu o DSV-u ozbiljno stegovno djelo.

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija