Jump to content

Sutkinja ukorena zbog zlostavljanja zapisničarke


Ane

Stegovna komisija Državnog sudbenog vijeća kaznila je Vasiliju Perić, sutkinju Općinskog suda u parničnom odjelu, ukorom zbog prekoračenja službene ovlasti suca i nanošenja štete ugledu suda i sudačke dužnosti, piše Novi list.[PRBREAK][/PRBREAK]Odluku o kažnjavanju sutkinje zbog mobinga, odnosno zlostavljanja zapisničarke tijekom radnog vremena, donijela je stegovna komisija kojoj je predsjedavao sudac Đuro Sessa koji je ujedno i predsjednik Udruge hrvatskih sudaca.

 

Protiv sutkinje Perić prijavu DSV-u podnijela je predsjednica Općinskog suda Gordana Kosić nakon što ju je zbog zlostavljanja na poslu prijavila njezina zapisničarka Violeta Pavlović.

 

Incident se dogodio 21. ožujka kada je sutkinja Vasilija Perić, prema izjavi oštećene, grubo napala daktilografkinju zapisničarku. Prema priopćenju predsjednice Općinskog suda Gordane Kosić, sutkinja je rukama uhvatila za ramena zapisničarku i odbacila je sa stolca, pritom vikala na nju i prigovarala njenom radu. Osim toga već dulje vrijeme ju je verbalno napadala.

 

Povod neprimjerenom ponašanju je, prema izjavi Violete Pavlović, pisanje presude. Izgleda da je sutkinju Perić revoltirao prevelik prored između redaka pri pisanju presude, pa očigledno kada je ugledala nezavršen tekst, ne mogavši se savladati, uhvatila je zapisničarku za ramena, protresla je i odbacila sa stolca.

 

Zapisničarka je drugo jutro otišla k predsjednici suda i u suzama prepričala događaj te nakon toga predala pisanu izjavu o cijelom događaju.

 

Predsjednica Općinskog suda Gordana Kosić, koja je prema izjavama daktilografkinje i sutkinje utvrdila da postoji osnovana sumnja da su navedena djela počinjena – pokrenula je protiv sutkinje Perić 26. ožujka stegovni postupak pred Državnim sudbenim vijećem.

 

Nakon što je ispitala sve dokaze, stegovni postupak je i okončan izricanjem ukora nakon održanog ročišta u Rijeci.

 

Istovremeno, vodi se stegovni postupak i protiv suca Općinskog suda Velimira Radoševića koji je u ožujku tijekom šetnje s obitelji u šumskom predjelu Liča, u strahu za dijete iz pištolja ubio šestomjesečnog labradora. Protiv suca stegovni postupak nije okončan, neslužbeno doznajemo da je moguća i rekonstrukcija cijelog događaja pa se odluka Stegovne komisije ne može očekivati tako skoro, piše Novi list.

 

Net.hr


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija