Jump to content

Teksas osuđenicima na smrt ukinuo zadnji obrok


Mrljavac
 Dijeli

LONDON, 24. rujna 2011. (Hina) - Teksaške vlasti ukinule su osuđenicima na smrt pravo da sami izaberu svoj zadnji obrok, javlja BBC.

Do takve je odluke došlo nakon što je osuđenik Lawrence Russel Brewer, koji je pogubljen u srijedu, naručio raskošan zadnji obrok, a onda ga nije ni taknuo. To je bila kap koja je prelila čašu strpljenja teskaškog senatora Johana Whitmirea koji je takvu praksu nazvao "nepriličnom".[PRBREAK][/PRBREAK]"Dosta je bilo. Takav privilegij kakav imaju osuđenici na smrt oni nikada nisu dali svojim žrtvama", rekao je. Whitmire, koji je ujedno i predsjednik senatskog odbora za pravosuđe, zatražio je potom od teksaških vlasti zaduženih za izvršenje kaznenih sankcija da takvim zatvorenicima ukinu pravo da biraju svoj zadnjih obrok, što je i prihvaćeno. U teksaškim zatvorima tako će ubuduće osuđenici na smrt zadnjeg dana života jesti što svi i ostali zatvorenici.

 

Brewer, rasist koji je osuđen na smrt zbog brutalnog ubojstva jednog Afroamerikanca 1998. godine, za svoj je zadnji obrok naručio dva pržena pileća odreska, trostruki hamburger sa slaninom, pizzu, tri meksičke fajite, pintu (473 ml) sladoleda i kolač. Kada je ova masovna narudžba stigla u zatvor, čuvarima je rekao da nije gladan.

 

Većina američkih saveznih država osuđenicima na smrt daje pravo na izbor zadnjeg obroka, ali primjena te tradicije varira. Neke države imaju jelovnike, a neke, poput Floride, imaju financijski limit za narudžbu.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija