Jump to content

Tisuću udaraca bičem i pet godina zatvora zbog govora o seksu


Mrljavac
 Dijeli

RIJAD, 7. listopada 2009. (Hina/AFP) - Saudijac koji se raspričao o svom seksualnom životu na televiziji LBC sa sjedištem u Libanonu, osuđen je u srijedu na tisuću udaraca bičem i pet godina zatvora, rekao je njegov odvjetnik.[PRBREAK][/PRBREAK]Sud presudu Mazenu Abdulu Džavadu (32) temelji na islamskom zakonu, a njegovo ponašanje ocjenjuje nemoralnim, naveo je odvjetnik.

 

Trojica prijatelja optuženog koji su se pojavili u istom programu, osuđeni su svaki na po dvije godine zatvora.

 

Osuđeni Saudijac se javio u talk-show LBC-a iz svog stana u Džedi, te je u gledanom talk showu Bold Red Line (Hrabra crvena linija) pričao o svojim predbračnim seksualnim iskustvima. Program je izazvao ogorčenje konzervativnih krugova saudijskog kraljevstva, pa je religiozna policija krajem srpnja uhitila Mazena Džavada. Optužilo ga se jer je "širio nemoral i priznao zločine na satelitskom televizijskom kanalu".

 

Osam dana nakon Džavadovog uhićenja, vlasti su zatvorili urede LBC-a u Dćedi jer su emitirali programe "suprotne moralu i etici". Uhićene su i dvije namještenice televizije koje su radile na emisiji i sada čekaju suđenje.

 

Osuđenom Džavadu izrečene su i dodatne mjere, tako da nakon što otsluži zatvorsku kaznu tri godine ne smije putovati ni napustiti zemlju, a određeno mu je i obvezno psihijatrijsko liječenje.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija