Jump to content

Traži se istraga protiv troje osječkih sudaca


Zex

Protiv troje osječkih sudaca osumnjičenih da su zlouporabili položaj i ovlasti prilikom prodaje kuće osječke obitelji Ristić po znatno nižoj cijeni od tržišne tužiteljstvo je zatražilo sudsku istragu, doznaje se u Državnom odvjetništvu RH.[PRBREAK][/PRBREAK]Nakon što im je sredinom ožujka Državno sudbeno vijeće (DSV) skinulo imunitet, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku zatražilo je od tamošnjeg suda istragu protiv općinskih sudaca Davora Vukušića (46) i Davora Liščića (40) te županijske sutkinje Terezije Lulić (68).

 

Suca Vukušića tužiteljstvo tereti da je u ovršnom postupku prekršio Ovršni zakon i bez utvrđivanja prometne vrijednosti kolegi sucu Lišiću i njegovoj supruzi prodao kuću obitelji Ristić po znatno nižoj cijeni od tržišne. Suca Lišića sumnjiči se da je u tome pomagao. U tužiteljstvu tvrde da su suci sastavili i lažni zapisnik o javnoj dražbi kako bi prikrili nezakonitu prodaju.

 

Županijsku sutkinju Lulić tereti se da je u dogovoru s dvojicom osumnjičenih sudaca neosnovano odbila žalbu obitelji Ristić koja je upozorila na nezakonitosti. Nakon što je potvrđeno prvostupanjsko rješenje, sudac Lišić i njegova supruga upisali su se kao vlasnici nekretnine i tako, po tvrdnjama tužiteljstva, nezakonito pribavili

nekretninu vrijednu pola milijuna kuna. Naime, za kuću Ristićevih platili su manje od 32 tisuće kuna, a naknadnim vještačenjem vrijednost joj je procijenjena na više od 555 tisuća kuna.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija