Jump to content

U Francuskoj na snazi prva faza protupušačkog zakona


Svilena

PARIZ, 1. veljače 2007. (Hina/AFP) - Zabrana pušenja uvodi se od četvrtka u poduzećima, školama i javnim ustanovama u Francuskoj, što je prvi korak na putu potpune zabrane pušenja na javnim mjestima koja će se kasnije proširiti na barove i restorane.[PRBREAK][/PRBREAK]Od četvrtka se tako ne smije ####ti u poduzećima, školama, uredima tijela državne uprave, trgovinama, zdravstvenim ustanovama, kolodvorima, zračnim lukama, športskim dvoranama, kazalištima i javnom

prijevozu.

 

Od 1. siječnja 2008. zabrana će se proširiti na kavane, restorane, kasina i diskoteke koji je zasad ne moraju poštovati.

 

Francuska je tako počela provoditi jednu od najstrožih zabrana u Europi.

 

Ministar zdravstva Xavier Bertrand rekao je da računa s "odgovornošću direktora poduzeća" u poštovanju zabrane, dodavši da ima u njih "veliko povjerenje".

 

Irska je prva zemlja u Europi koja je 29. ožujka 2004. zabranila pušenje na javnim mjestima. Zatim su to učinile Norveška (nije članica EU-a), Italija, Malta, Švedska, Škotska, Latvija i od 1. siječnja Litva. U travnju će im se pridružiti Wales, a početkom srpnja Engleska.

 

(Hina) xvrad ysd


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija