Jump to content

U Italiji zabranjeno ženskom djetetu dati ime Andrea


Mrljavac

TORINO, 16. lipnja 2008. (Hina/dpa) - Bračni par u Italiji već gotovo godinu dana bezuspješno pokušava dobiti dozvolu da svojoj kćeri da ime Andrea, jer se to ime u Italiji daje muškarcima.[PRBREAK][/PRBREAK]Andrea je u Italiji muško ime, kao i primjerice Simone i Gabriele.

 

Bračni je par u matičnom uredu upozoren da ime Andrea nije dopušteno davati ženskoj djeci, a matičar je zaprijetio da će slučaj prijaviti državnom odvjetništvu, objavio je u ponedjeljak list "La Repubblica".

 

Mjesec dana kasnije, u siječnju 2008., mladi su roditelji dobili pismo sa zahtjevom da "Andrea" odmah promijene u "Andreina". Roditelji su prosvjedovali protiv toga i stvar predali sudu.

 

Sud u Torinu u travnju je popustio roditeljskom pritisku. I u samoj Italiji u međuvremenu je poznato da Andrea postoji i kao žensko ime, navedeno je u obrazloženju presude.

 

Time bi stvar bila riješena, da se nije umiješao uporni zamjenik državnog odvjetnika, koji je uložio žalbu. Konačna odluka u "slučaju Andrea" trebala bi biti donesena do kraja lipnja.

 

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija