Jump to content

U Makarskoj otvorena preuređena zgrada suda


Zex
 Dijeli

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt otvorila je u Makarskoj novouređenu zgradu Općinskog i Prekršajnog suda, kao i službenu web stranicu na kojoj se nalaze sve obavijesti o radu Suda, te službeni obrasci s elektroničkom pločom.[PRBREAK][/PRBREAK]Time je Općinski sud u Makarskoj postao drugi sud u Hrvatskoj s oglasnom pločom u elektroničkom obliku.

 

Ulaganje Ministarstva pravosuđa u uređenje zgrade i radnih prostora makarskoga Općinskog i Prekršajnog suda, kao i Općinskog državnog odvjetništva, iznosi 4.597.000 kuna. Time je završena još jedna investicija iz "Plana kapitalnih ulaganja u hrvatsko pravosuđe u 2004. i 2005. g.", vrijednog više od sto milijuna kuna.

 

Ministrica Škare Ožbolt istaknula je kako su problemi sudbene vlasti postojali i u Makarskoj, gdje je bilo 20.300 neriješenih predmeta s više od 14.000 predmeta u zemljišnom odjelu. No, dodala je, stanje se znatno poboljšalo i makarska gruntovnica ne nalazi se više na kritičnoj listi 20 najmanje ažurnih hrvatskih gruntovnica.

 

"Reformske mjere ovise o ljudima koji ih provode - o pravosudnim djelatnicima i službenicima, a najviše o sposobnosti predsjednika sudova pa je u hrvatsko sudstvo uvedena odgovornost koja je

nedostajala", rekla je ministrica Škare Ožbolt.

 

Napomenula je i kako Ministarstvo pravosuđa ustrajno ulaže napore u povećanju ugleda i neovisnosti hrvatskih sudaca, te naglasila da se više ne smiju tolerirati sudski postupci u kojima stranke godinama pa i desetljećima čekaju na konačnu presudu.

 

Novouređena zgrada makarskoga Općinskog i Prekršajnog suda te Općinskog državnog odvjetništva nalazi se u središtu grada, u sklopu zgrade MUP-a, a sagrađena je 60-ih godina 20. stoljeća.

 

Tijekom njezina jednogodišnjeg uređenja sud je obavljao poslove u dijelu franjevačkog samostana u Makarskoj. Te je prostore sudu besplatno ustupio gvardijan franjevačkog samostana, kojemu je na današnjoj svečanosti zahvalio v. d. predsjednika Općinskog suda Josip Mrkonjić, a zgradu suda, radne prostore i djelatnike blagoslovio je makarski župnik don Pavo Banić.

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija