Jump to content

U Popovači održan sastanak Udruge pravnika u zdravstvu


lex

U Neuropsihijatrijskoj bolnici «Dr. Ivan Barbot» Popovača održana je druga Sjednica Skupštine Udruge pravnika u zdravstvu Republike Hrvatske.[PRBREAK][/PRBREAK]Prije početka rada Skupštine, ravnateljica Bolnice Marina Kovač, dr.med., obratila se nazočnima prigodnim pozdravnim riječima. Prezentirala je djelatnost i specifičnosti Bolnice, te važnost položaja psihijatrije u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Potom je predsjednica Udruge Snježana Cerjan, dipl.iur. otvorila rad Skupštine kojoj je nazočilo 30-tak članova iz zdravstvenih ustanova s područja cijele Hrvatske.

Tajnik Udruge Davor Augustin, dipl.iur. upoznao je nazočne s aktivnostima koje su provedene tijekom 2006. godine, te iznio Plan rada za 2007. godinu. Udruga trenutno broji pedeset članova iz općih i specijalnih bolnica, domova zdravlja, HZOO-a, HMP, s daljnjom tendencijom povećanja broja članova .

Predsjednica Udruge osvrnula se na tumačenja Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja i njegovu primjenu praksi, te stavila poseban naglasak na pregovore kod potpisivanja granskog Kolektivnog ugovora, u kojima se premalo uvažava praksa i problematika s kojom se susreću pravnici u zdravstvenim ustanovama.

Potpredsjednik Udruge Stjepan Tumpić, dipl.iur. analizirao je usklađenost zakonske regulative, kojom su propisana prava zaposlenih u zdravstvu, s posebnim osvrtom na postojeći Zakon o plaćama u javnim službama i Uredbe o koeficijentima složenosti poslova u zdravstvu. Udruga pravnika je svoje analize ovog Zakona proslijedila i posebnoj jedinici za Hitrorez pri Vladi RH.

Na Skupštini se raspravljalo i o suradnji s Medicinskim i Pravnim fakultetima, te predstojećem poslijediplomskom tečaju medicinskog usavršavanja I. kategorije na temu «Liječnička pogreška – medicinski i pravni aspekti» koji će se održati od 02-04. ožujka 2007. godine u KB Split, u organizaciji Pravnog i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Sjednica je zaključena s raspravom o prioritetima Udruge tijekom 2007. godine, kao i aktivnostima oko financiranja Udruge. Zaključeno je da se intenzivira organiziranje znanstvenih i stručnih skupova, te organiziranje sastanaka, tribina i seminara, kao i rad na stalnoj edukaciji članova Udruge, s pokušajem aktivnog uključivanja pri nadležnim tijelima kod donošenja pozitivnih propisa s područja zdravstvene problematike.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija