Jump to content

Udruga općina o Prijedlogu zakona o poljoprivrednom zemljištu


Zex

ZAGREB, 2. rujna 2008. (Hina) - Udruga općina u Republici Hrvatskoj smatra da je Prijedlog zakona o poljoprivrednom zemljištu koji je izradilo Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja dobra podloga za daljnje razvijanje pravnog okvira koji uređuje važna pitanja statusa poljoprivrednog zemljišta, ali i da trpi određene prigovore na koje će upozoriti Ministarstvo, kao predlagača novog zakona, priopćeno je danas iz te Udruge.[PRBREAK][/PRBREAK]Nadaju se kako će Ministarstvo prihvatiti njihove sugestije na Prijedlog zakona o poljoprivrednom zemljištu, osobito imajući u vidu da one dolaze od onih koji će taj zakon neposredno primjenjivati, odnosno da će i ubuduće Udruzi općina dati mogućnost da aktivno sudjeluje u procesu izrade propisa iz nadležnosti Ministarstva.

 

U priopćenju navode kako Udruga polazi od pretpostavke da je poljoprivredno zemljište jedan od strateških resursa Hrvatske, te stoji na stanovištu da se prilikom izrade propisa kojima se uređuje status toga zemljišta čitavoj zainteresiranoj javnosti treba pružiti mogućnost očitovanja o predloženim rješenjima.

 

Slijedom toga, Udruga općina u Republici Hrvatskoj formirala je radnu skupinu koja je 1. rujna u Velikoj Pisanici razmotrila Prijedlog zakona o poljoprivrednom zemljištu te identificirala određene prigovore na koje će Udruga upozoriti Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, navodi u priopćenju Udruga općina u Republici Hrvatskoj.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija