Jump to content

Ugovor o osiguranju života


Ane

Izdavačka kuća Inženjerski biro d.d. objavila je knjigu dr. sc. Marijana Ćurkovića "Ugovor o osiguranju života", u kojoj autor prikazuje jednu, sve značajniju, djelatnost osigurateljnog posla na hrvatskom tržištu: poslove osiguranja života. Knjiga objašnjava veliki broj pravnih pitanja koja se svakodnevno javljaju u praksi ugovaranja i ostvarivanja prava ugovora o osiguranju života.[PRBREAK][/PRBREAK]Knjiga "Ugovor o osiguranju života" autora dr. sc. Marijana Ćurkovića na stručan, sustavan i pregledan način prikazuje jednu, sve značajniju, djelatnost osigurateljnog posla na hrvatskom tržištu: poslove osiguranja života.

Kako u predgovoru knjizi naglašava autor: "Budućnost će svakako pripasti osiguranju života vodeći naše tržište u krug tržišta zemalja Europske unije gdje životna osiguranja predstavljaju preko pedeset posto ukupnog osigurateljnog portfelja. Na poslovima osiguranja života radi nekoliko tisuća zastupnika i posrednika, a javljaju se i novi kanali prodaje, kao što su bankarski šalteri i sl. S porastom standarda i kod nas će se razvijati dosada malo ili nikako poznata investicijska životna osiguranja, koja će omogućiti svakom pojedincu da se poigra uloge investitora."

Knjigu je recenzirao mr. sc. Hrvoje Momčinović koji je u recenziji istaknuo: "Rad autora Marijana Ćurkovića zaslužuje dobrodošlicu: dio prava osiguranja obrađen je stručno, pregledno i sustavno. Aktualna knjiga objašnjava nemali broj pravnih pitanja koja se svakodnevno javljaju u praksi ugovaranja i ostvarivanja prava ugovora o osiguranju života. Visoka stručnost autora, uvaženog teoretičara i praktičara, preglednim i sustavno pisanim tekstom knjige koristit će praktičarima: radnicima osiguratelja, zastupnicima i posrednicima osiguranja, odvjetnicima, sucima, pravnicima u gospodarstvu, te studentima postdiplomskih studija iz prava osiguranja. Dakako, i svima koji sudjeluju u postupku ostvarivanja prava iz ugovora o osiguranju života."

Iz sadržaja:

1. Uvodna razmatranja

2. Pravna vrela za ugovor o osiguranju života

3. Sklapanje ugovora o osiguranju života

4. Trajanje ugovora o osiguranju života

5. Stranke ugovora o osiguranju života

6. Obveze stranaka iz ugovora o osiguranju života

7. Korisnik osiguranja

8. Tehničke osnove osiguranja života

9. Vrste osiguranja života

10. Dopunska osiguranja uz osiguranje života

11. Zastara prava iz ugovora o osiguranju života.

 

Knjiga sadrži i bogati popis pravne literature kojom se autor služio prigodom pisanja ove knjige. Neprijepornu vrijednost knjizi daju i brojne bilješke autora (fusnote), koje još više obogaćuju njen sadržaj.

 

Cijena 250,00 kn


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija