Jump to content

Uhićen odvjetnik Došen


Zex

RIJEKA - Riječki odvjetnik Velimir Došen uhićen je pri prijelasku graničnog prijelaza Rupe na hrvatsko-slovenskoj granici. Po izjavama očevidaca Došen se sam pri ulasku u Hrvatsku prijavio policiji te je nakon desetak minuta bez vezivanja lisicama odveden policijskim automobilom u Rijeku, gdje bi trebao biti izveden pred istražnog suca Županijskog suda.[PRBREAK][/PRBREAK]Odvjetnik je uhićen pri povratku iz Švicarske gdje se, po vlastitim tvrdnjama, nalazio na bolničkom liječenju.

 

Došen je osumnjičen za kažnjivo djelo sprječavanja dokazivanja, a prvi put je uhićen 8. rujna zajedno s još sedam osoba osumnjičenih za

to kažnjivo djelo te za iznudu. Istražni sudac je tada Došena pustio iz pritvora, a odvjetnik je otišao u Zagreb na bolničko liječenje.

 

Nakon žalbe Općinskoga državnog odvjetništva Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odredilo je pritvor za Došena kako bi se onemogućio utjecaj na svjedoke. Budući da ga policija nije pronašla, izdana je tjeralica, a zatim se Došen medijima telefonski javio iz Švicarske.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija