Jump to content

Ukrajina zabranila kockanje


Mrljavac
 Dijeli

KIJEV, 15. svibnja 2009. (Hina/dpa) - Ukrajinski je parlament u petak odlučio privremeno zabraniti kockanje u cijeloj državi, nakon nesreće u kockarnici u Dnipropetrovsku u kojoj je poginulo devetero ljudi.[PRBREAK][/PRBREAK]Zakon kojim su zabranjene gotovo sve igre na sreću donesen je sa 340 od 450 glasova ukrajinskih zastupnika.

 

Mjera je donesena po hitnom postupku, a povod joj je bio požar u kockarnici u Dnipropetrovsku, vjerojatno uzrokovan kratkim spojem, u kojem je život izgubilo devet, a ozlijeđeno je 11 ljudi. Istraga je pokazala da je u kockarnici bio prekršen niz pravila o protupožarnoj zaštiti.

 

Ukrajinski parlament odlučio je zbog toga suspendirati sve licence za kockarnice i salone igara na sreću dok se inspekcijski ne provjeri stanje sigurnosti u njima. Odluke je pošteđena jedino državna lutrija.

 

Licencija za kockanje donedavno je u Ukrajini stajala samo nekoliko tisuća dolara što je postavljanje poker automata u malim lokalima čak i u provincijskim zabitima učinilo isplativim. Veliki ukrajinski gradovi Kijev i Donjeck imaju neku vrstu kockarnice gotovo u svakom stambenom bloku.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija