Jump to content

Ured za ljudska prava obilježio Dan ljudskih prava


Mrljavac

ZAGREB, 11. prosinca 2010. (Hina) - Peti puta po redu Vladin Ured za ljudska prava organizirao je danas u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava manifestaciju na središnjem zagrebačkom trgu na kojoj je, uz prigodni program, svoj rad u promicanju ljudskih prava predstavilo 10-ak udruga civilnog društva.[PRBREAK][/PRBREAK]Manifestaciji je prisustvovao i potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac koji je ocijenio kako Hrvatska iz godine u godinu napreduje u osiguranju ljudskih prava. Veliki napredak, smatra, učinjen je na zakonodavnoj razini dok još uvijek ostaje pitanje primjene tih zakona u praksi.

 

"Najbrojnija kategorija kojoj se krše ljudska prava su manjine bilo da se radi o nacionalnim ili seksualnim manjinama, osobama s invaliditetom, djeci, ili o pravima jedne većine a to su žene", izjavio je Uzelac novinarima. Dodao je da se uređenost nekog društva treba mjeriti upravo po tome koliko su u svakodnevnom životu te manjine zaštićene.

 

Jednim od ključnih zakona smatra zakon o borbi protiv diskriminacije koji bi trebao pridonijeti eliminaciji zlostavljanja tih društvenih skupina.

 

Vladin Ured za ljudska prava danas će uručiti i nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola za likovne i literarne radove na temu zaštite ljudskih prava koji su sudjelovali na natječaju.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija