Jump to content

Uredba o izmjeni Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije


Zex
 Dijeli

Hrvatska Vlada donijela je na telefonskoj sjednici Uredbu o izmjeni Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije, a po kojoj se do 30. rujna produžava rok važenja tog zakona, priopćeno je večeras iz Vlade.[PRBREAK][/PRBREAK]Istodobno je Vlada zadužila Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva da, odmah, pripremi zakonski prijedlog kojim će se, po hitnom postupku, izmijeniti taj Zakon tako da bi se rok provođenja postupaka revizije, pretvorbe i privatizacije produžio na dulje vrijeme.

 

Kako se navodi u priopćenju, u Uredbi o izmjeni Zakona stoji da se u Zakonu o reviziji pretvorbe i privatizacije u članku 21. stavku 2. riječi "1. rujna 2005. godine" zamjenjuju se riječima "30. rujna 2005. godine".

 

U članku 21. stavku 2. Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije (Narodne novine, br. 44/2001, 143/2002 i 189/2004) utvrđeno je da se svi postupci revizije, pretvorbe i privatizacije moraju provesti do 1. rujna 2005. godine.

 

S obzirom da je Vlada RH predložila Hrvatskome saboru provođenje rasprave o izvršenju zaključaka Hrvatskoga sabora od 29. svibnja 2002. donesenih povodom izvješća Državnog ureda za reviziju o obavljenim revizijama pretvorbe i privatizacije, neophodno je produžiti rok važenja Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije s obzirom da bi iz saborske rasprave mogla proizići eventualna potreba za revizijom nekih od postupaka provedenih temeljem tog Zakona, kaže se u priopćenju.

 

Vlada je također na telefonskoj sjednici donijela zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva da, odmah, pripremi zakonski prijedlog kojim će se, po hitnom postupku, izmijeniti Zakon o reviziji pretvorbe i privatizacije na način da se rok iz članka 21. stavka 2. Zakona produži na dulje vrijeme, stoji na

kraju priopćenja sa telefonske sjednice Vlade.

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija