Jump to content

VII. summit o transnacionalnom kriminalu


Ane

U Monaku se od 9. do 12 studenoga održava 7. međunarodni summit o transnacionalnom kriminalu, na kojem će sudjelovati ministrica pravosuđa Republike Hrvatske, gđa. Vesna Škare Ožbolt i ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske, g. Ivica Kirin.[PRBREAK][/PRBREAK]Teme ovogodišnjeg Summita odnose se na situaciju u vezi borbe protiv transnacionalnog organiziranog kriminala i mafije, sprječavanja pranja novca i ulozi Europske banke u sprječavanju pranja novca, potom u vezi borbe protiv međunarodnog terorizma, korupcije na razini dužnosnika, te ulozi Afričke unije i velikih afričkih zemalja u borbi protiv ekonomskog kriminala.

 

Ministrica Vesna Škare Ožbolt će iznijeti jedinstveni stav ministarstva pravosuđa i ministarstva unutarnjih poslova u pogledu postignutog napretka u borbi protiv transnacionalnog organiziranog kriminala u RH, uz prikaz zakonodavnih i institucionalnih dostignuća u borbi protiv ovog zla modernoga doba.

 

Ministrica će također osvrnuti i na pojavu korupcije, te pojasniti hrvatska stremljenja u stvaranju novih standarda u oblikovanju učinkovite državne uprave i stvaranju javnog povjerenja u nju.

 

Summit je organiziran na ministarskoj razini, te će na njemu sudjelovati i visoki predstavnici međunarodnih organizacija.

 

Cilj Summita je ujednačavanje stavova kroz diskusije o kriminalnim pojavama prisutnima u cijeloj Europi, pa i u svijetu, pojavama kao što su organizirani kriminal, korupcija, sve vrste eksploatacije ljudskih bića. U tom će se smislu kroz prezentacije i rasprave sudionika donositi zaključci i zauzet će se smjer u borbi protiv ovih civilizacijskih negativnih pojava, koje u svojoj konačnici negiraju vladavinu prava, pravedno i sigurno društvo, usporavaju ekonomski razvoj i ruše povjerenje građana u učinkovitost državne uprave.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija