Jump to content

Vlada: do lipnja "pročešljati" stanje u ministarstima. i jav. poduzećima


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 19. siječnja 2012.(Hina) - Vlada je danas prihvatila projekt pregleda financijskog i operativnog stanja u ukupno 21 ministarstvu, zavodu i javnom poduzeću kojim bi se do lipnja trebalo "pročešljati" stanje u najvećim korisnicima proračunskih sredstava.[PRBREAK][/PRBREAK]Radi se o tzv. čistom početku (clean start) koji smo najavljivali od dolaska na vlast, rekao je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, a Vlada bi time trebala dobiti jasnu sliku stvarnog stanja i njegova potencijalnog utjecaja na buduća proračunska razdoblja.

 

"Pročešljani" će biti ministarstva financija, gospodarstva, rada i mirovinskog sustava, zdravlja, socijalne politike i mladih, poljoprivrede, pomorstva, prometa i infrastrukture, te znanosti, obrazovanja i sporta.

 

Također će biti obuhvaćeni zavodi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, te za zapošljavanje, Središnji državni ured za e-Hrvatsku, Državni ured za upravljanje državnom imovinom i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

Od javnih poduzeća, kontrola će biti provedena u HEP-u, HŽ-u, HAC-u, HC-u, HRT-u, Hrvatskim vodama i Hrvatskim šumama.

 

Za provedbu projekta bit će već u siječnju raspisana četiri javna natječaja, institucije koje će to provesti bit će odabrane u veljači, a Čačić procjenjuje da bi sve to moglo stajati između pet i šest milijuna eura, no "može biti i manje".

 

Čačić se nada da će se javiti kandidati s neupitnim referencama, koji se već radili takav posao, jer se tako važna stvar ne može povjeriti državnim činovnicima.

 

Odgovorna država dužna je osigurati i izabrati najbolje stručnjake kako bi zaštitila svoje interese, istaknuo je Čačić dodavši kako se analiza ugovora "teških" i po 700 milijuna kuna ne može povjeriti nekome tko radi u državnoj službi za plaću od 7000 kuna.

 

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija