Jump to content

Vlada izmijenila uredbu o ustroju Ministarstvu financija


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 10. veljače 2011. (Hina) - Na današnjem zatvorenom dijelu sjednice, Vlada je izmijenila je i dopunila Uredbu o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva financija, pri čemu nije promijenjen ukupan broj službenika i namještenika toga ministarstva.[PRBREAK][/PRBREAK]Kako je priopćio vladin Ured za odnose s javnošću, Uredbom se mijenja raspored okvirnog broja državnih službenika i namještenika potrebnih za obavljanje poslova iz djelokruga Ministarstva financija, Carinske uprave, Središnjeg ureda. Izmjenama i dopunama Uredbe dodano je radno mjesto zamjenika ravnatelja i radno mjesto višeg stručnog referenta-ovlašteni carinski službenik.

 

Zakonom o carinskoj službi u članku 5. stavak 1. propisano je da Carinskom upravom upravlja ravnatelj koji ujedno upravlja i radom Središnjeg ureda, a u radu mu pomaže zamjenik ravnatelja i pomoćnici ravnatelja. Uredbom o izmjenama i dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi u članku 14. propisan je koeficijent složenosti poslova tog radnog mjesta.

 

Zbog potrebe službe, dodano je radno mjesto višeg stručnog referenta-ovlašteni carinski službenik, a u Službi za protokol i koordinaciju aktivnosti Carinske uprave dva su radna mjesta brisana. Izmjenama i dopunama ne mijenja se ukupan broj državnih službenika i namještenika, kako u Carinskoj upravi tako i u Ministarstvu financija u cjelini.

 

Prihvaćeno je Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o unaprjeđenju suradnje u sprječavanju i borbi protiv teškog kriminala, kojim će ove dvije zemlje poboljšati međusobnu suradnju i kompletirati pravni okvir u zajedničkom cilju sprječavanja i borbe protiv teškog kriminala.

 

Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad obilježavanjem 100. godišnjice rođenja Grigora Viteza. Aktivnosti obilježavanja provodit će se u cijeloj Hrvatskoj, započevši prigodnim programom u Gornjim Bogićevcima 15. veljače 2011. godine, a završit će okruglim stolom 23. studenog 2011. godine, također u Gornjim Bogićevcima.

 

Prihvaćeno je Izvješće o izvršenju Godišnjega provedbenog plana statističkih aktivnosti Republike Hrvatske 2009. godine i upućeno je Hrvatskom saboru na donošenje.

 

Damir Kontrec je razriješen dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa radi odlaska na novu dužnost s danom 14. veljače 2011. godine.

 

Dužnosti predsjednice Povjerenstva za rješavanje odštetnih zahtjeva radnika oboljelih od profesionalne bolesti zbog izloženosti azbestu razriješena je na osobni zahtjev Sonja Padovan Janković, dr. med., a novim predsjednikom spomenutog Povjerenstva imenovan je Josip Silovski, dr. med.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija