Jump to content

Vlada: smanjen broj radnih dozvola strancima


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB,10. prosinca 2009.(Hina) - Hrvatska je Vlada danas utvrdila kvotu radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u 2010. u kojoj će se izdati ukupno 6.948 radnih dozvola strancima, od čega je 6.000 produženje već izdanih dozvola 6.000, a 948 novih radnih dozvola.[PRBREAK][/PRBREAK]To je znatno smanjenje broja radnih dozvola, posebno u graditeljstvu i brodogradnji, istaknuo je ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač.

 

Najviše će se novih dozvola dati za zapošljavanje stranaca u graditeljstvu, potom 243 u brodogradnji, 138 u turizmu i ugostiteljstvu, 64 u kulturi, 50 u poljoprivredi, 38 u znanosti i obrazovanju, itd.

 

Vlada je danas dala suglasnost o pokretanju postupka i državnom jamstvu za ugovor kojim bi Europska investicijska banka sa 60 milijuna eura kredita financirala "Projekt obnove cesta II".

 

Taj je projekt ukupno vrijedan 185,8 milijuna kuna, od čega bi zajam EIB-a bio 60 milijuna eura, zajam bi bio na 20 godina uz pet godina početak, istaknuo je ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta.

 

Projekt obnove cesta II predviđa obnovu oko 304 kilometara državne cestovne mreže na 26 dionica u cijeloj Hrvatskoj.

 

Saboru je Vlada na potvrđivanje uputila Višegodišnji sporazum o financiranju 2007.-2010. između Komisije Europskih zajednica i hrvatske Vlade, a Hrvatskoj je na raspolaganju kroz IPA komponentu V. (IPARD) 999,3 milijuna kuna za programe u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

 

To je završni čin stvaranja pretpostavki za korištenje sredstava iz programa IPA za komponentu V., istaknuo je ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

 

Od ukupne vrijednosti te komponente od 999,3 milijuna kuna, većinu, 75 posto, ili 749,5 milijuna osigurava EU, a preostalih 25 posto će se osigurati iz državnog proračuna.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija