Jump to content

Vladimir Gredelj zatražio sudačko razrješenje


Zex

Predsjednik Udruge hrvatskih sudaca (UHS) u ostavci i sudac bjelovarskog Županijskog suda Vladimir Gredelj zatražio je od Državnog sudbenog vijeća (DSV) da ga razriješi sudačke dužnosti.[PRBREAK][/PRBREAK]Gredelj je zahtjev DSV-u uputio prekjučer, a o njemu je danas izvijestio medije. Od DSV-a traži da ga razriješi s danom 4. prosinca, ali da prije toga odluči o ranije podnesenom zahtjevu za stegovnim

postupkom koji je protiv njega podnio predsjednik bjelovarskog Županijskog suda Mladen Piškorec. U suprotnom bi, smatra Gredelj, DSV učinio nepopravljivu štetu njemu i hrvatskom sudstvu.

 

Gredelj u zahtjevu upućenom predsjedniku DSV-a Milanu Gudelju kaže kako mu institucije nisu pružile zaštitu osobnog i profesionalnog dostojanstva, časti i ugleda te prava da sudačku i dužnost predsjednika UHS-a obnaša nesmetano.

 

Ocjenivši kako se ni u budućnosti ne može nadati drugačijem tretmanu, Gredelj tvrdi da je prisiljen odstupiti sa sudačke dužnosti "kako bi izbjegao daljnja svakodnevna poniženja predsjednika Županijskog suda u Bjelovaru Mladena Piškorca i njegovih mentora u političkoj i sudbenoj vlasti". O kakvim je poniženjima riječ i tko su Piškorčevi "mentori" Gredelj se u zahtjevu nije naveo.

 

Njega Piškorec pred DSV-om tereti da je lani i prva četiri mjeseca ove godine riješio znatno manje predmeta od prosjeka suda i državnog prosjeka te da predmete nije uzimao po redosljedu zaprimanja, njihovoj važnosti i hitnosti.

 

U DSV-u se doznaje da stegovno ročište u tom slučaju još nije zakazano.

 

Gredelj je sredinom rujna podnio ostavku na mjesto predsjednika UHS-a i najavio odlazak u odvjetnike.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija