Jump to content

Vrdoljak o nezakonito izgrađenim objektima


Mrljavac

OSIJEK, 13. travnja 2012.(Hina) - Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak izjavio je danas u Osijeku kako osnovne smjernice pisanja izmjena i dopuna Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim objektima žele zakon učiniti što jednostavnijim i pravednijim, a "motiv punjenja državnoga proračuna apsolutno ne postoji".[PRBREAK][/PRBREAK]Na prvom od 11 predviđenih okruglih stolova, koje će u sklopu javne rasprave organizirati to ministarstvo, Vrdoljak je istaknuo kako je najveći problem legalizacija poljoprivrednih objekata, koje je potrebno pripremiti za privlačenje novca iz europskog fonda IPARD-a.

 

Istaknuo je kako se zakonskim izmjenama, među ostalim, predlaže da se svi pomoćni poljoprivredni objekti, u brzom i hitnom postupku, mogu legalizirati uz dva dokumenta, čime se pojednostavnjuje postupak.

 

Dodao je kako za sam postupak legalizacije neće biti potrebno imati novca jer se predlaže da se vodni i komunalni doprinos obračunava poslije, a da se ti doprinosi uopće ne obračunavaju za male i pomoćne poljoprivredne objekte, nego samo naknada za legalizaciju koja se može platiti u 60 rata, pri čemu se rješenje o legalizaciji objekta izdaje nakon uplate prve rate.

 

Najavio je da se prijedlog zakonskih izmjena i dopuna nakon javne rasprave na sjednici vlade očekuje tijekom svibnja, a u Hrvatskome saboru krajem svibnja te svakako prije ljeta.

 

Osječko-baranjski dožupan Željko Kraljičak predložio je da se legalizacija poljoprivrednih objekata provodi po posebnom zakonu jer takvih objekata ima najviše, posebice u Slavoniji, a tako bi se ubrzao postupak legalizacije koji je dosad bio složen i skup.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija