Jump to content

Za prekomjernu buku i do 80 tisuća kuna kazne


Mrljavac
 Dijeli

OSIJEK, 7. travnja 2011. (Hina) - Prekomjerna buka je problem u svagdanjem životu, a to pitanje reguliraju propisi i norme, koji za prekomjernu buku određuju kazne od 30 do 80 tisuća kuna, istaknuto je na današnjem savjetovanju "Buka u okolišu - propisi i praksa", održanom u HGK Županijskoj komori u Osijeku.[PRBREAK][/PRBREAK]Organizatori - Županijska komora u Osijeku i Zavod za unaprjeđivanje sigurnosti d.d. u Osijeku u suradnji s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi savjetovanje su ponajprije namijenili sanitarnim inspektorima i zaposlenicima državne uprave koji donose prostorno-planske dokumente te predstavnicima lokalne samouprave.

 

Predstavnike općina i gradova želimo izvijestiti o tome što je potrebno učiniti kako bi se djelovalo po propisima i normama na području buke u okolišu, buke na radnome mjestu, zvučne zaštite zgrada i buke na otvorenome, rekao je pomoćnik direktora za razvoj i kvalitetu Zavoda za unaprjeđivanje sigurnosti u Osijeku Darije Varžić.

 

Kao poseban problem istaknuta je buka u zgradama s kafićima ili u zgradama kojima su oni u blizini. I tu su propisi jasni, vlasnici kafića dužni su pridržavati se dopuštene razine buke, a ako ih građani prijave i sanitarni inspektori utvrde da buka prelazi dopuštenu granicu, kazne su od 30 do 80 tisuća kuna, rekao je Varžić.

 

Dodao je kako je, iako vlasnici kafića znaju da je zabranjena prekomjerna buka, teško provesti inspekcijski nadzor u svim spornim objektima.

 

Na današnjem savjetovanju predstavnici lokalne uprave i sanitarni inspektori mogli su među ostalim doznati sve o ovlaštenim tvrtkama za mjerenje buke.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija