Jump to content

Zagrebački studenti u finalu europskog debatnog natjecanja


Ane

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pobijedili su na regionalnom natjecanju u europskom pravnom debatiranju (European Law Moot Court Competition), održanom u Ljubljani, i time se plasirali u finale koje će se održati u Luxembourgu u Europskom sudu (European Court of Justice) krajem ožujka, priopćio je trener zagrebačkog studentskog debatnog tima.[PRBREAK][/PRBREAK]U finalu će se zagrebački studenti natjecati s pobjedničkim ekipama s ostalih regionalnih natjecanja u Dublinu, Bratislavi i Bostonu.

 

Na ljubljanskom regionalnom natjecanju, održanom od 2. do 5. veljače, suočilo se 11 timova iz svih dijelova Europe, a zagrebački je bio jedini koji nije došao iz Europske Unije.

 

Suparnici članovima tima Lei Zuber, Tini Čučić, Mislavu Mataiji, Iris Valković, Gordani Topić i Tomislavu Sokolu, bili su studenti s najuglednijih svjetskih sveučilišta, poput Freie Universitaet Berlin, London School of Economics, College of Europe, kaže se u priopćenju koje je potpisao Goran Selanec.

 

To natjecanje, čiji je cilj promoviranje i prakticiranje europskomg prava, održava se svake godine, bilingvalno je, na francuskom i engleskom jeziku.

 

Od svih prijavljenih timova, kojih je ove godine bilo 86, na regionalna natjecanja ide po 12 timova nakon kvalifikacijskog postupka.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija