Jump to content

Zaštititi djecu od posljedica kriznih mjera


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 23. srpnja 2009. (Hina) - Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić pozvala je danas Vladu da donese mjere za zaštitu najugroženijih skupina djece i sprečavanje nepovoljnih učinaka kriznih mjera po njihovu dobrobit.[PRBREAK][/PRBREAK]Pravobraniteljica pritom navodi da osiromašenje stanovništva, koje se neminovno javlja u vremenu recesije i krize, neizravno pogađa kvalitetu života djece i ugrožava brojna njihova prava, a ponekad čak i pravo na preživljavanje.

 

Siromaštvo povećava brojne rizike za djecu, ponajprije od zanemarivanja i zlostavljanja, te otežava pristup zdravstvenim, socijalnim, obrazovnim i kulturnim uslugama, važnim za razvoj djece, navodi pravobraniteljica, koja je pozvala Vladu da u aktualnim procesima donošenja kriznih mjera obvezno donese i operativni plan zaštite najugroženijih skupina djece, s predviđenim mjerama na državnoj i lokalnoj razini.

 

Podsjećajući da su osobito ranjive skupine siromašne djece, djece s teškoćama u razvoju i djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, pravobraniteljica ističe da se nipošto ne smiju smanjivati sredstva za programe njima namijenjene.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija