Jump to content

Zatraženo skidanje imuniteta petorici sudaca


Zex

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) potvrdilo je večeras da je zatražilo skidanje imuniteta petorici trgovačkih sudaca radi pokretanja kaznenog postupka, no u Državnom odvjetništvu nisu željeli otkriti identitet sudaca ni kazneno djelo za koje ih se sumnjiči.[PRBREAK][/PRBREAK]"Zagrebačko županijsko Državno odvjetništvo zatražilo je od Državnog sudbenog vijeća (DSV) skidanje imuniteta petorici sudaca, a daljnji koraci tužiteljstva ovise o odluci DSV-a", izjavila je Hini glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin.

 

Ona nije željela potvrditi ni opovrgnuti pisanje Jutarnjeg lista, koji je objavio da se petoricu sudaca tereti zbog kaznenog djela zloupotrebe položaja i ovlasti, odnosno da su 1999. u stečajnom postupku zagrebačkog poduzeća Derma iz stečajne mase uzeli pozajmicu od tri milijuna kuna, koju nikad nisu vratili.

 

Jutarnji list tvrdi da im je DSV potvrdio kako je u ponedjeljak stigao zahtijev za skidanje imuniteta bivšem predsjedniku i četvorici sudaca Visokog trgovačkog suda kako bi se protiv njih mogao voditi kazneni postupak.

 

Jutarnji list navodi da tri milijuna kuna nisu završila u džepovima osumnjčenih, već da su navodno utrošena na uređenje zgrade Viskog trgovačkog suda.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija