Jump to content

Završio godišnji skup državnih odvjetnika


Ane
 Dijeli

Državni odvjetnici Republike Hrvatske završili su u petak, 4. studenoga, s redovnim godišnjim sastankom na Brijunima organiziranog radi razmjene mišljenja i iskustva o radu državnih odvjetništava.[PRBREAK][/PRBREAK]Prvog dana skupa Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić upoznao je okupljene s ciljem skupa te, po prezentaciji podataka o radu u prvih devet mjeseci 2005. godine, iznio ocjenu tog rada te najavio što predstoji Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske u 2006. godini.

 

Glavni državni odvjetnik okupljenima je govorio o upravljanju i odgovornosti u državnom odvjetništvu naglasivši važnost odgovornosti državnih odvjetnika i njihovih zamjenika u radu na dodijeljenim predmetima.

 

Nakon izlaganja voditelja Kaznenog odjela DORH-a Petra Pulišelića i voditeljice Građansko-upravnog odjela DORH-a Zlate Hrvoj-Šipek, uslijedila je rasprava sudionika popraćena izlaganjem županijskih državnih odvjetništava iz Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba o stanju u tim odvjetništvima.

 

U nastavku skupa državnih odvjetnika govorilo se o važnosti etike državnih odvjetnika u radnom okruženju po čijem je završetku za sve sudionike bilo organizirano razgledanje Velikog Brijuna.

 

Drugog dana skupa Prvi zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Dragan Novosel govorio je o zlouporabi prava u kaznenom postupku i prijedlogu Izmjena i dopuna Zakona o državnom odvjetništvu.

Zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Josip Čule govorio je o položaju i ulozi državnog odvjetništva u regionalnoj i međunarodnoj suradnji, naglasivši važnost europskih i regionalnih udruga državnih odvjetnika, te međunarodnoj pravnoj pomoći posebice o ugovorima o neposrednoj suradnji državnih odvjetnika.

 

Okupljeni državni odvjetnici izrazili su zadovoljstvo raspravljenim temama na skupu i složili se kako je potrebno poboljšati komunikaciju i protok informacija među državnim odvjetnicima i njihovim zamjenicima kao i interaktivnu vezu među županijskim i općinskim državnim odvjetništvima.

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija