Jump to content

Zbrika propisa - Program općeg dijela državnog stručnog ispita


Ane

Nakladnik Novi Informator d.O.o. objavio je II. izmijenjeno i dopunjeno izdanje zbirke propisa - Program općeg dijela državnog stručnog ispita. Izdanje, koje sadržava tekstove svih zakona i drugih propisa koji su obuh­vaćeni Programom općeg dijela državnog stručnog ispita sa stanjem na dan 21. veljače 2005, godine, priredili su Edmond Miletić, dipl. iur., mr. sc. Janko Milković, Robert Mahović, dipl. iur.[PRBREAK][/PRBREAK]Program općeg dijela državnog stručnog ispita

Zbirka propisa

II. izmijenjeno i dopunjeno izdanje

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

PREDGOVOR

 

Na temelju članka 84. stavka 2. Zakona o državnim službenicima i nam­ještenicima (»Narodne novine«, broj 27/01), ministrica pravosuđa, uprave i lokalne samouprave donijela je 26. kolovoza 2003. godine Program općeg dijela državnog stručnog ispita.

U tom su novom Programu propisi koji čine ispitnu građu i to prema slje­dećim predmetima:

 

1. Ustavno uređenje

2. Sustav državne uprave

3. Upravni postupak i upravni sporovi

4. Uredsko poslovanje

5. Službenički odnosi

6. Sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave

7. Osnove sustava Europske unije.

 

Posebna je novost uvođenje predmeta »Osnove sustava Europske uni­je«, koji bi državnim službenicima ubuduće trebao osigurati osnovno znanje o načinu funkcioniranja Europske unije i njezinih tijela.

 

Ovo izdanje sadržava tekstove svih zakona i drugih propisa koji su obuh­vaćeni Programom općeg dijela državnog stručnog ispita sa stanjem na dan 21. veljače 2005, godine, s napomenom da su određeni propisi (npr. Zakona o općem upravnom postupku, Zakona o sustavu državne uprave itd,) dani u redakcijski pročišćenom obliku ili u obliku izvoda iz određenih propisa s odgo­varajućim napomenama, radi lakšeg snalaženja kandidata u pripremi za po­laganje državnog stručnog ispita.

Nadamo se da će ovo II. izmijenjeno i dopunjeno izdanje pomoći kandida­tima u što kvalitetnijoj pripremi za polaganje državnog stručnog ispita.

Autori i Uredništvo

 

 

Priredili: Edmond Miletić, dipl. iur., mr. sc. Janko Milković, Robert Mahović, dipl. iur.

Redaktura: Davorka Foretić, dipl. iur., Krešimir Orešković, dipl. iur.

 

opseg 636 str., meki uvez, format 17 x 24 cm

Cijena jednog primjerka 170 kn (s PDV-om)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija