Jump to content
Sign in to follow this  

Žuži Jelinek predavala studentima zagrebačkog Pravnog fakulteta


Ane

Treba li suprugu priznati prevaru te da li seks uistinu liječi sve bolesti, samo su neka od pitanja koja su prekjučer u prepunoj dvorani Pravnog fakulteta mnogi studenti i studentice postavljali Žuži Jelinek u sklopu predavanja iz sociologije na temu seksualnosti. Žuži Jelinek poručila je sutdenticama da nikada ne smiju suprugu uskratiti seks.[PRBREAK][/PRBREAK]Predavanje iz seksualnosti Žuži Jelinek izazvalo je veliko zanimanje studenata s obzirom na to da su o seksualnosti slušali i studenti kojima ovaj seminar nije bio obavezan.

 

A Jelinek je u sat vremena poučavala studente kako žena nikada ne smije uskraćivati suprugu seks te da ne smije priznati vlastitu nevjeru.

 

- Priznaj mu tek kada te uhvati u krevetu s drugim - rekla je Žuži i istaknula kako seks Kad doživiš orgazam, ništa te ne boli, ništa ne osjećaš i zbog toga seks liječi sve

 

Seks nije mala stvar, već vrlo odgovorna jer donosi dobro i loše, lijepo i ružno. Kad doživiš orgazam, ništa te ne boli, ništa ne osjećaš i zbog toga seks liječi sve

 

Na pitanje zašto je jednoj svojoj knjizi dala naslov “Seks liječi sve”, Žuži je odgovorila u svom stilu.

 

- Kad doživiš orgazam, ništa te ne boli, ništa ne osjećaš i zbog toga seks liječi sve - poentirala je Jelinek i dodala kako žena ne smije biti mirna za vrijeme seksa, već mora vrlo aktivno sudjelovati u njemu.

 

Žuži priznaje da su joj homoseksualci najbolji prijatelji zato jer ulaze u prijateljstvo bez interesa. Kako je objasnila, muški prijatelji uglavnom žele samo seks, a homoseksualci su jedini iskreni.

 

Studentici Lani Glowatzky predavanje je bilo jako zanimljivo, iako je napomenula kako se ne slaže sa svim što je Jelinek na predavanju napomenula.

 

- Čini mi se da previše naglašava seks. To je bitna stvar, ali ne i najbitnija - rekla je Lana.

 

Iako je Žuži muškarcima dala glavnu ulogu u vezi, bilo je onih koji su osporavali njezino mišljnje. Student Hrvoje Horvat smatra da jednaku ulogu u vezi imaju i žena i muškarac.

 

- Oboje su važni za uspjeh veze, a ako dođe do prevare, veza se treba raskinuti - kaže Hrvoje.

 

Asistentica na katedri za sociologiju Ksenija Grubišić smatra da je predavanje ispunilo očekivanja. Objasnila je da Žuži ima poseban pristup prema slušateljima jer je zanimljiv govornik i ima što reći o temi seksualnosti.

 

(Tomislav Mamić/Jutarnji list)

Sign in to follow this  


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...