Jump to content

lemmingsica

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, ima ogroman problem sa kreditom u jednoj hrvatskoj banci. Naime 2002. godine kupila sam vozilo na kredit u banci. Kao jamstvo plaćanja u banci je deponirana knjižica vozila koja glasi na moje ime. Drugo sredstvo osiguranja je izjava o ovrsi na 1/3 plaće. Nakon 2 godine plaćanja kredita, ostala sam bez posla, te isti više nisam bila u mogućnosti plaćati. O tome sam telefonom obavijestila banku. U ugovoru je predviđeno da se nakon 3 ne plaćene rate, tj. anuiteta pokreću sredstva osiguranja naplate, što banka nije učinila. Nakon godinu dana neplaćanja kredita, koliko i nisam radila, nije pokrenut postupak naplate kredita. Nakon toga sam počela raditi, te sam nazvala banku kako bi dogovorila eventualno riješenje kredita, te predložila reprogramiranje kredita, jer se još vodilo kao kredit. Na to banka nije pristala, i izjavili su mi da takvo nešto ne postoji. Nakon 6 mjeseci od radnog odnosa dostavili su mom poslodavcu izjavu o zapeljni 1/3 plaće po kreditu, što je moj poslodavac i učinio. Više sam puta kontaktirala banku da bih vidjela na koji ćemo način riješiti spor. Nakon dvije godine od početka neplaćanja rata, a pola godine od kako mi se obustavlja 1/3 plaće, banka je pokrenula postupak zapljene vozila, koji traje već godinu dana. Iako sam ja pristala dati vozilo, samo kako bi riješila dug. Kako je knjižica vozila deponirana u banci, a ja sam promjenila prebivalište zbog preseljanje u drugu županiju, ja već 3 godine ne vozim vozilo koje plaćam, jer mi banka nije htjela dati knjižicu vozila kako bi ga mogla uredno odjaviti u policiji i prijaviti na novu adresu, zbog čega sam dobila i kaznu za neodjavljivanje vozila. Tako ja već godinu i pol dana plaćam dug za vozilo koje već 3 godine ne koristim. Na moje pitanje danas upućeno baci da mi kažu koje je moje trenutno stanje duga (kredit su u međuvremenu u trenutku pokretanja postupka za oduzimanje vozila prije godinu dana, stavili u stanje duga, tako da više nije kredit nego dug, a ugovor je tek nako 2 godine spora raskinut), su mi dali informaciju da mi je trenutni dug 83,000,00 kn, što je više nego što je bio ukupan dug prije godinu dana. Tada je ukupan dug bio 63,000 kn. Znači uz odbijanje 1/3 plaće moj dug stalno raste. K tome mi banka koja nema pravo raspolaganja mojim vozilom, jer sudski postupak nije proveden, osporava već 3 godine korištenje istog. Što učiniti. Napominjem, da i dalje plaćam 1/3 plaće što je prvo sredstvo osiguranja plaćanja. Mogu li tužiti banku za osporavanje korištenja vozila? Jer niti su ga uzeli, niti su meni dozvolili da ga koristim. Situacija je prilično nevjerovatna. Hvala.
  2. Hvala, ovo sam već pročitala i djelomično mi je pomoglo. Samo još uvijek ne znam što upisati na stranicu prilog UPO u poreznoj prijavi.
  3. Zanima me zna li netko na koji način trebam popuniti Prilog UPO u poreznoj prijavi? Naime, radim prijavu za HRVI koji ima 40 % invalidnosti. Imam izvod iz banke o ukupno uplaćenoj mirovini od 90.566,08 i uplaćenom porezu 5.500,54 kn. Osoba ima prebivalište u SLavonskom Brodu, i prirez od 8%. Pokušavajući preračunati na koji je način obračunata njegova mirovina uopće mi nije jasno koliko su koristili kao neoporezivo i na koji način. Problem mi nadalje nastaje u tome što je osoba ostvarila honorare za koje imam obrasce, a također ima i račune za zdravstvene usluge, koje želi iskorostiti za povrat poreza. Ne znam na koji način da izračunam kolika mu je po mirovini porezna obveza a niti koliko ima prava na neoporezivi dio i kako da to upišem na stranicu PRILOG UPO, jer bi tu negdje trebalo i upisati 0,3 koeficijent osobnog odbitka kao HRVI, za koji ne znam ni je li korišten pri obračunu mirovine. HVALA!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija